Rots en Water Costa Rica

Op 17, 18 en 19 mei volgden twintig politieke vluchtelingen een driedaagse Rots en Water basistraining aangevuld met informatie en oefening afkomstig van de RW Trauma en Rouwtraining. De training werd gegeven door Freerk Ykema en Rebeca Pauwels.

Onder de deelnemers bevonden zich journalisten, psychologen, directies van bijstand verlenende organisaties, een kinderarts e.a.

De training werd georganiseerd door de Belgische mensenrechten organisatie RIDHE waarmee het Rots en Water Instituut een samenwerkingsverband is aangegaan. Zowel korte als lange termijn doelen worden besproken en nagestreefd. In dat verband worden gesprekken gevoerd met organisaties, ambassades tot ministerieel niveau.

In Zuid Amerika zijn miljoenen mensen op de vlucht, deels politieke vluchtelingen, deels economische vluchtelingen, allen hebben te maken (gehad) met traumatische ervaringen en hebben een sterke behoefte aan (verloren) autonomie en verbondenheid. Het RW programma voorziet hierin op een unieke, zeer effectieve wijze.

Het zijn drie zeer intensieve, bewogen dagen geweest waarin veel ruimte werd geboden voor momenten van reflectie en uitwisseling. De evaluatie na afloop van de training werd ingezet met het gezamenlijk zingen van liederen uit Nicaragua. Iedere deelnemer voelde zich enorm gesterkt en op diep niveau met de groep verbonden. De algemene wens werd uitgesproken dat áls Nicaragua onder ander bewind zou kunnen worden opgebouwd elk kind, jongere en volwassene (elke burger) Rots en Watertraining zou mogen ontvangen.

RIDHE: International Network of Human Rights Europe – RIDHE is een netwerk van Europese en Latijns-Amerikaanse organisaties die pleiten voor integraal respect voor de mensenrechten, positieve vrede bevorderen en eerlijke en ondersteunende sociale, economische en milieurelaties bevorderen door middel van pleitbezorging, bemiddeling en dialoog met verschillende instellingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>