Psychosociaal trauma en rouwervaring

Deze tweedaagse training richt zich op de basisvaardigheden en begrippen van het Rots & Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven van kinderen en jongeren die in hun leven te maken hebben (gehad) met trauma en/of de hierbij horende verlieservaring (rouw). Tijdens deze training leren de deelnemers hoe zij de verschillende Rots & Water vaardigheden samen met andere, nieuwe oefeningen kunnen inzetten om deze kinderen en jongeren aan te spreken op eigen veerkracht. Rots & Water draagt bij aan het normaliseren van de symptomen van trauma die activering van stressreacties oproepen. We doen dit door herstellende actiepatronen aan te spreken waardoor belemmerende overlevingsstrategieën veilig en stapsgewijs kunnen worden geneutraliseerd. Naast theoretische onderbouwingen over trauma, traumareacties en rouw zullen we gedurende de training vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende werkvormen.

Praktische informatie

Taal: Nederlands (100%)
Locaties: Deze training vindt enkel plaats in Sportcentrum Oudenrijn bij Utrecht, elk jaar in september of oktober
Kosten: € 520,- (vrijgesteld van BTW). Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en een reader
Tijden: Aanvang 08:30 uur (inloop mogelijk va. 08:00 uur). Einde 17:15 uur.
Duur: De training omvat twee aaneengesloten dagen met een contacttijd van 16 uur en een geschatte studielast van 16 uur.
Trainers: Harriette Modderman, Freerk Ykema en Gerle Ykema

 

De Tweedaagse trauma-training is een specialisatietraining. Men dient voor deelname aan de training gecertificeerd Rots en Water trainer te zijn. Het is daarom verplicht om eerst de driedaagse Rots en Waterbasistraining te volgen voor het verkrijgen van een volledig inzicht in, en begrip van het Rots en Waterprogramma alvorens aan deze tweedaagse specialisaties deel te kunnen nemen. Geef daarom bij inschrijving aan wanneer en waar je de driedaagse hebt gevolgd. Alle trainers staan opgeslagen in de Rots en Water database. Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de accreditatie Rots en Watertrainer.

Deze training kan ook als incompany training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een incompany training levert een school financieel voordeel op.