Opfrisdag

 

De accreditatie van de gecertificeerde R&W trainer (behaald door het volgen van de driedaagse R&W Basistraining) is vier jaar geldig. Binnen vier jaar dient men deel te nemen aan een Opfrisdag of één van de specialisatietrainingen om de accreditatie te behouden. Dit is in meerdere opzichten belangrijk:

  • Het herhalen van wat je geleerd hebt tijdens de 3-daagse (Waarom doen we wat we doen?);
  • Het opnieuw trainen van enkele basisoefeningen onder begeleiding van een ervaren Master trainer (Gebruik je nog steeds de juiste technieken?);
  • Het op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen;
    – op het gebied van nieuwe theorieën, inzichten en/of onderzoeken
    – op het gebied van het Rots en Water programma
  • Het kunnen stellen van vragen en het inwinnen van advies vanuit het Rots en Water Instituut (Waar loop je tegenaan? Heb je een hulpvraag?);
  • De mogelijkheid tot sparren met collega-trainers;
  • Het aanleren van eventuele nieuwe werkvormen.

De inhoud van de Opfrisdag bestaat uit bekende oefeningen met een variatie en wordt mede op basis van ervaringen en feedback van trainers, leerlingen, onderzoek en nieuwe inzichten en effectieve werkvormen regelmatig aangepast.

Indien niet aan deze nascholingsverplichting wordt voldaan zal de betreffende Rots & Water trainer als niet-actief in de R&W database worden opgenomen en zal dit op aanvraag van (eventuele) opdrachtgevers (schooldirectie, ouders etc.) worden gemeld. Het Rots en Water Instituut houdt een database bij.

Praktische informatie

Locaties: De Opfrisdag wordt op diverse plaatsen in Nederland aangeboden: Sportcentrum Oudenrijn bij Utrecht, Leek (Groningen), Weerselo (Overijssel) en Heeze (Noord-Brabant). In België vindt de training plaats in Herzele. Daarnaast is het voor een school/organisatie mogelijk de Opfrisdag als incompany in te kopen (voor meer informatie zie ‘Incompany Trainingen’). Alle cursussen worden georganiseerd door het Gadaku Institute / Rots en Water NL en worden gepresenteerd door ervaren Rots en Water Master Trainers.
Kosten: € 225,- (vrijgesteld van BTW). Kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en een reader.
Duur: De training omvat één dag met een contacttijd van 8 uur.
Tijden: Aanvang 08:30 uur (inloop mogelijk va. 08:00 uur). Einde 17:15 uur.
Trainers: Klaas van der Veen, Jordy Heinsdijk, Bart Denaux en Stijn Janssens.
Accreditatie: N.v.t.

 

Deze training is een nascholingstraining en is enkel bedoeld voor Rots en Water trainers. Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de volledige accreditatie Rots en Watertrainer.

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een in-company training levert een financieel voordeel op.