Boeken en videomateriaal

Alle hieronder genoemde Rots en Water materialen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar en zijn te bestellen via [email protected]. Vermeld in uw e-mail uw verzend- en factuuradres.

Bestel direct via e-mail

Materiaal 3-daagse basistraining

Rots en Water praktijkboek

Het praktijkboek neemt de trainer meer dan voorheen bij de hand en leidt deze door het volledige programma. Het boek bevat nieuwe oefeningen en spelen en wordt beschreven in 24 lessen van 90 minuten en in 48 lessen van 50 minuten. Het boek bevat ook twee leerling contracten met specifieke leerdoelen ter bevordering van de motivatie. Volledig herziende 15de druk 2018. Uitgegeven in eigen beheer.

Het boek is onderdeel van de 3-daagse Rots en Water basistraining en om die reden niet los verkrijgbaar.

Auteur: Freerk Ykema

Rots en Water Praktijkboek Kosten € 65,- (excl. verzendkosten)

Het Praktijkboek (de nieuwste druk) is ook verkrijgbaar in het Engels, Spaans en Turks (Kosten: € 60,- exclusief verzendkosten).

De Duitse, Franse, en Indonesische boeken zijn ook beschikbaar, echter wel met de inhoud van een oudere druk. De kosten voor deze boeken bedragen € 30,– inclusief btw, exclusief verzendkosten.

Leerlingenboekjes deel 1 en 2

Het nieuwe praktijkboek wordt ondersteund door speciaal daarvoor ontwikkelde leerlingenboekjes. Deel 1 bevat de eerste 15 samenvattingen met daarbij passende vragen en verwerkingsopdrachten behorend bij het basisprogramma (de eerste 15 themalessen van het nieuwe praktijkboek). Het leerlingenboekje deel 1 is geschikt voor jongeren vanaf +- 10 jaar.
Het leerlingenboekje deel II is een vervolg op deel I. Het bevat de laatste 9 samenvattingen (hoofdstuk 16 t/m 24) met daarbij passende vragen en verwerkingsopdrachten behorend bij het basisprogramma (de laatste 9 themalessen van het nieuwe praktijkboek). Het leerlingenboekje deel 2 is geschikt voor jongeren vanaf +- 13 jaar (VO).

Het werken met de boekjes richt de aandacht van de leerling nog meer op het eigen leerproces en de transfer naar het dagelijks leven van de leerling. Het vernieuwde praktijkboek samen met de leerlingenboekjes kunnen voor een enorme kwaliteitsverbetering zorgen en zijn een belangrijke ondersteuning voor de Rots en Watertrainer.

De full colour boekjes worden ondersteund door leuke illustraties die speciaal voor dit boekje zijn ontworpen. Auteurs: Jelline Ykema – van Eldik en Freerk Ykema. Illustraties: Esther Verhamme.

Rots en Water leerlingboekjes

De leerlingenboekjes deel 1 en 2 zijn apart te bestellen voor € 3,20 per stuk (minimale oplage van 25 exemplaren). U kunt er ook voor kiezen om 80 exemplaren te bestellen, de kosten zijn dan € 220,- in totaal. Kosten zijn exclusief eventuele verzendkosten.

Rots en Water USB-stick

Op deze vernieuwde USB stick vind je o.a. nieuwe en oude scènes, twee instructiefilmpjes met oefeningen (in duo’s of in groepsverband) en verdere informatie dat na de 3-daagse basistraining wordt gedeeld. De scènes gaan over verschillende thema’s die in het primair of voortgezet onderwijs aan de orde zijn en worden vergezeld met een aantal klassikale vragen.

Kosten: € 65,- (incl. verzendkosten)


Materiaal Rots en Water Basisschool Training

Rots en Water Basisschool boek

Dit prachtige boek (gebonden, harde kaft, full colour, vele foto’s, 300 bladzijden) bevat volledig uitgeschreven lessenplannen voor elke groep, vanaf groep 1 t/m groep 6 van de basisschool en het handboek n.a.v. de 3-daagse basistraining sluit naadloos aan op dit nieuwe boek (met lessenplannen vanaf groep 7). Het boek beschrijft de volledige sociaal-emotionele ontwikkeling van het Basisschoolkind met de daaraan gekoppelde specifieke ontwikkelingsopgaven en Rots & Water oefeningen. Een must have voor elke groepsleerkracht en Rots & Water trainer werkzaam in het  Basisonderwijs.

Het boek is onderdeel van de gelijknamige 2-daagse training en om die reden niet los verkrijgbaar. Auteurs: Nick van Deudekom, Freerk Ykema

Rots en Water Basisschool Kosten: € 65,- (excl. verzendkosten)

Auteurs: Nick van Deudekom, Freerk Ykema


Materiaal EDIT (Eéndaagse Introductie Training)

Praktijkboek voor Starters

Sociale Competentie training voor basisonderwijs en onderbouw VO. Dit praktijkboek maakt deel uit van de Eén Dag Introductie Training (EDIT) zoals die door de Advanced Rots en Watertrainers, onder auspiciën van het Rots en Water Instituut, aan scholen (BO en VO) in Nederland en daarbuiten worden gepresenteerd en geeft een goede eerste indruk van het Rots en Water programma en de oefeningen.

Dit boek is niet los verkrijgbaar.

Kosten: € 32,50 (exclusief verzendkosten)


Materiaal specialisatie Rots en Water en Autismespectrumstoornissen

Dit boek bevat een rijkdom aan adviezen en informatie voor de gecertificeerde Rots & Watertrainer, ouder, hulpverlener, psycholoog enz. die werkzaam is met kinderen met  autismespectrumstoornissen. Na een korte introductie en begripsbepaling wordt de relevantie van Rots en Water t.a.v. kinderen met ASS uitgelegd. Het boek is onderdeel van de gelijknamige 2-daagse training en om die reden niet los verkrijgbaar. Dit boek is niet los verkrijgbaar.

Kosten € 45,- (exclusief verzendkosten)

Auteurs: Marc Boas, Theo Kamevaar, Freerk Ykema


Materiaal specialisatie Rots en Water Focus op Meisjes en Vrouwen

Dit boek bevat een tienlessenplan dat kan worden ingezet voor meisjes (voortgezet onderwijs) en vrouwen. Naast een korte theoretische uiteenzetting veel oefeningen en adviezen ondersteund door foto’s. Het boek is onderdeel van de gelijknamige 2-daagse training en om die reden niet los verkrijgbaar.

Kosten € 30,- (exclusief verzendkosten)

Auteurs: Linda Geraeds & Freerk Ykema


Materiaal specialisatie Rots en Water en psychosociaal trauma

Dit boek bevat de basisvaardigheden en begrippen van het Rots & Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven van kinderen en jongeren die in hun leven te maken hebben (gehad) met trauma en/of hierbij horende verlieservaring (rouw).

Het boek is onderdeel van de gelijknamige 2-daagse training en om die reden niet los verkrijgbaar.

Kosten: € 40,- (exclusief verzendkosten)

Auteurs: Tim Brenton, Harriëtte Modderman en Freerk Ykema


Materiaal specialisatie Rots en Water en kinderen/jongeren met een fysieke beperking

Dit boek bevat achtergrondinformatie over leven met een fysieke beperking, de toepassing van Rots en Water in het algemeen en specifiek voor deze doelgroep. Verder geeft het boek een opsomming van allerlei oefeningen mat aanpassingen voor deze doelgroep ingedeeld volgens de thema’s van het reguliere Rots en Water-programma

Het boek is onderdeel van de gelijknamige 1-daagse training en om die reden niet los verkrijgbaar.

Kosten: € 65,- (exclusief verzendkosten)

Auteurs: Jordy Heinsdijk en Freerk Ykema