Rots en Water in Nairobi

In 2020 zijn MI’s Klaas van der Veen en Harriette Modderman (FYSYKwurk/Friesland) voor de derde keer (2018, 2019, 2020) naar Afrika afgereisd om in de sloppenwijken van Nairobi (Kibera) leraren tot Rots en Watertrainer op te leiden. Veertig leraren verspreid over zes scholen hebben inmiddels de driedaagse opleiding gevolgd, een deel daarvan ook de specialisatie Focus op Meisjes, en een deel is tot Advanced Trainer opgeleid.

 

 

De leraren ontvangen ook praktisch scholing via ‘coaching on the job’ waarin Klaas en Harriette hen bijstaan tijdens het verzorgen van RW training aan de kinderen. Inmiddels hebben 1.000 kinderen Rots en Water training gekregen. Deze trainingen zijn een onderdeel van het prachtige werk dat Stichting4Life inmiddels reeds tien jaar in Kibera verricht.
Stichting4Life geeft kinderen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi kans op een betere toekomst. Niet door het geven van geld, maar door het bieden van kansen. Voor kinderen via scholing tot uiteindelijk een baan. Voor moeders door hen te helpen bij het opzetten van kleine bedrijfjes die zij zelfstandig kunnen runnen om uiteindelijk de armoedespiraal te doorbreken.

Vanzelfsprekend zijn alle RW trainingen pro deo activiteiten en worden onderwijsmaterialen (RW boeken, posters, USB’s) gratis verstrekt omdat de stichting afhankelijk is van financiële donaties.

Voor meer informatie: www.stichting4life.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>